Vaniljpannacotta =)

Tiden bara springer iväg och jag hinner knappt sätta mig ner och skriva några rader. Jag och Sötnosen har nyss gjort efterrätten till morgondagen =)

Vaniljpannacotta som blir riktigt god om man får säga det själv. Därför lägger jag upp receptet och hoppas på att fler njuter av denna underbart goda, italienska efterrätt.


(Bild lånad)

Pannacotta
5 dl grädde
1 dl socker
1 vaniljstång
4 gelatinblad

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 5 -10 minuter. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen (följ instruktionerna för gelatin innan) och rör om så att de löser sig. Plocka ur vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 4 timmar så att det stelnar. Granera pannacottan med bär eller dyligt och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0