Formfranska

Hittade detta receptet på nätet och det låter som ett väldigt gott bröd!
Funderar på att göra dettta imorgon om tiden finns dvs =)
Formfranska, 20–24
skivor
4,5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl fiberhusk
1 msk bakpulver
1,5 tsk salt
6 ägg
3 dl crème fraiche
1 dl kokosfett, smält
smör och sesamfrö till formen
- Sätt ugnen på 200°
- Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda därefter det smälta kokosfettet, ägg och creme fraiche och rör slätt.
- Vänd så ner de torra ingredienserna i de blöta. Låt stå och svälla i fem minuter.
- Smöra och ”bröa” under tiden en avlång bakform med sesamfrön. Häll ner smeten och jämna till ytan med en slickepott doppad i kallt vatten.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 45 minuter.
- Låt det färdiga brödet vila i formen i fem minuter, innan du välter upp det på ett galler för att svalna.

Kommentarer
Trackback