Formfranska


Hittade detta receptet på nätet och det låter som ett väldigt gott bröd!
Funderar på att göra dettta imorgon om tiden finns dvs =)
Formfranska, 20–24
skivor

4,5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl fiberhusk
1 msk bakpulver
1,5 tsk salt
6 ägg
3 dl crème fraiche
1 dl kokosfett, smält
smör och sesamfrö till formen
  • Sätt ugnen på 200°
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Blanda därefter det smälta kokosfettet, ägg och creme fraiche och rör slätt.
  • Vänd så ner de torra ingredienserna i de blöta. Låt stå och svälla i fem minuter.
  • Smöra och ”bröa” under tiden en avlång bakform med sesamfrön. Häll ner smeten och jämna till ytan med en slickepott doppad i kallt vatten.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 45 minuter.
  • Låt det färdiga brödet vila i formen i fem minuter, innan du välter upp det på ett galler för att svalna.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0