Rabarberpaj med marängtäcke!

Åååå gissa vad vi äter nu! Så himla gott med syran från rabarberna ihop med den söta marängen! Underbart!


Ingredienser till Rabarberpaj med marängtäcke:

1 rabarberpaj, 3-4 pers
  • ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen
  • 1 dl socker
  • ev. 1 tsk vaniljsocker
  • PAJDEG: 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • ca 1 msk vatten
  • MARÄNG: 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 droppar ättika
  1. Gör först pajdegen genom att hacka smöret och blanda ihop med vetemjöl i en bunke. Tillsätt äggula och några droppar vatten så att det går att få ihop en deg med fingertopparna.
  2. Forma degen till en boll och lägg in i kylen i någon timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  5. Smörj en ugnsäker form med 1 msk smör eller margarin.
  6. Klä en pajform med degen. Kavla ut den eller tryck ut den i formen.
  7. Täck pajskalet med lite vetemjöl och lägg i rabarbern samt strö över sockret.
  8. Grädda rabarberpajen i 15-20 minuter.
  9. Under tiden vispar du maräng av äggvitorna tillsammans med ättika samt hälften av sockret. Vispa sakta i början. Vispa marängen till ett fast skum och tillsätt resterande socker och vispa lite till.
  10. Ta ut pajen och låt den svalna några minuter.
  11. Bred marängen över rabarberpajen och grädda i 10-15 minuter så att marängen får färg.
  12. Låt rabarberpajen svalna något och servera den sedan.
  13. Rabarberpajen kan serveras som den är eller med vispgrädde, vaniljsås eller glass.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0