Sockerfria banan och äppel muffins

saftiga och söta i smaken är dessa super goda och lätta muffins!  Sockerfria dessutom så passad perfekt även till fikat för småbarn😊👍

2 ägg
2 mogna bananer
2 äpplen, fint rivna
75 g smör, smält
1 ½ tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt

Garnering
ca 1/2 dL riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösigt i en bunke.

2. Mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med de rivna äpplena.

3. Tillsätt smör, kanel, kardemumma, bakpulver och de uppvispade äggen. Blanda försiktigt ihop allt.

4. Tillsätt mjöl, havregryn och yoghurt. Rör ihop allt till en smet.

5. Placera ut muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Strö över kokos.

6. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler.

Tada färdigt att ätas å njuta😊


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0